Tofukrokett
TOFUKROKETT
Nagyon finom, és alacsony a zsírtartalma.
4 személyre
4 ek növényi olaj
½ közepes fej apróra vágott vöröshagyma
1 kicsi kimagozott és kockákra vágott zöldpaprika
1 közepes sárgarépa lereszelve
350 g lecsepegtetett tofu
1 ek korpás liszt
1 felvert tojás
100 g reszelt sajt
só
korpás liszt a tetejére
Forrósítsuk meg az olaj felét egy serpenyőben, és tegyük bele a hagymát, a paprikát és a sárgarépát. Kevergetve pirítsuk, amíg a hagyma üveges nem lesz. Törjük össze a tofut egy keverőtálban, és adjuk hozzá a zöldségeket, a lisztet, a tojást, a sajtot és a sót. Jól dolgozzuk össze, majd vizes kézzel formázzunk a masszából 12 kis pogácsát. Hintsük meg liszttel, és a maradék olajban mindkét oldalát süssük barnára.