Háromgyümölcsös darázsfészek
2014.11.27
HÁROMGYÜMÖLCSÖS DARÁZSFÉSZEK
Hozzávalók:
2 dkg élesztő
8 dkg kristálycukor
1 felvert tojás
2,1 dl langyos tej
8 dkg vaj + tepsi kikenéséhez
45 dkg szitált liszt
1/2 kk szitált só
1 kk szitált fűszerkeverék
5 dkg aprított aszalt sárgabarack
2 dkg aprított cukrozott cseresznye
3 dkg mazsola
1 kk nyers cukor
Elkészítés:
1) Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Keverjük össze az élesztőt 1 kk cukorral, a tojással és tejjel, és tegyük meleg helyre, amíg meg nem kel. Dolgozzuk össze a vaj felét, a lisztet, sót, fűszert és a maradék cukor felét.
2) Az élesztős keveréket öntsük a liszt közepében képzett mélyedésbe, és gyúrjunk puha tésztát.
3) Amikor már nem ragad a deszkához, tegyük tálba, és lefedve hagyjuk meleg helyen kb. 1 óráig, vagy amíg kétszeresére nő.
4) Gyúrjuk át a tésztát újra, majd nyújtsuk ki 23x23 cm-es méretre. Öntsük rá a maradék vajat, cukrot és az aszalt gyümölcsöket, majd az egészet tekerjük föl.
5) Vágjuk a tekercset 9 egyenlő részre, majd tegyük a kikent tepsibe. Szórjuk meg nyers cukorral. 15 perc pihentetés után 20-25 percig süssük. Szétválasztás előtt hagyjuk kihűlni.
TIPP
Lefagyasztva 3 hónapig is eláll, ha jól becsomagoljuk hűtés után.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Nincs új bejegyzés.