Új-Zéland - Pavlova
2014.11.09
Pavlova
Hozzávalók (6 személyre):
- 4 tojásfehérje
- 1 1/4 csésze cukor
- csipetnyi só
- 1 tk citromlé
- 1 ek kukoricaliszt
- 1 tk ételecet
- 1 tk vanília esszencia
- különböző gyümölcsök (eper, szőlő, málna, kiwi, narancs, banán, ribizli stb.)
- 300 ml tejszínhab
(1 csésze = 250 ml)
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra. A tojásfehérjéhez adjuk hozzá a sót. Habverővel keverjük össze a tojásfehérjét a cukorral, addig, amíg tömény állagú és fényes színű nem lesz. Keverjük össze az ecetet a kurkoricaliszttel és a vaníliával. Ezt hozzáadjuk a tojásfehérjés keverékhez a citromlével együtt. 5 percig keverjük elektromos habverővel a legmagasabb fokozaton.
- Zsírpapírral leterítünk egy sütőlemezt. Rajzoljunk egy 20 cm átmérőjű kört a papírra. Oszlassuk el a keveréket ezen a körön belül úgy, hogy a formája maradjon kerek, torta formájú. Egyengessük el a tetejét, majd tegyük a sütőbe.
- Csökkentsük a sütő hőmérsékletét 80 °C-ra. Másfél óráig sütjük/szárítjuk a pavlovát, aztán lezárjuk a sütőt. Hagyjuk kihűlni a tortát a félig kinyitott sütőben. Amikor hideg (pár óra múlva), helyezzük óvatosan egy tálra és díszítsük gyümölcsökkel és tejszínhabbal.
- A Pavlova akkor a legfinomabb, ha külső rétege ropogós, a belseje pedig puha.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Nincs új bejegyzés.