Japán - Dorayaki - palacsinta
2014.11.10
Dorayaki - japán palacsinta
Hozzávalók (2 adag):
3 db tojás
0,6 bögre cukor (1 bögre 250 ml)
0,5 tk sütőpor
3 ek víz
1 bögre finomliszt
10 dkg sárgabaracklekvár (vagy kedvenc töltelékünk)
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés:
- Egy tálban jól keverjük össze először a tojásokat és a cukrot.
- A sütőport oldjuk fel a vízben, majd öntsük hozzá a tojásos keverékhez.
- Fokozatosan szitáljuk hozzá a lisztet.
- Finoman olajozott serpenyőben süssünk ki egy nagyjából tenyérnyi méretű palacsintát.
- Akkor kell megfordítani, ha a tészta tetején buborékok képződnek.
- Két palacsinta közé tegyük kedvenc töltelékünket.
A dorayakit süthetjük muffin- sütőformában is.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Nincs új bejegyzés.