Trüffelek, bonbonok
MOGYORÓS TRÜFFEL
Hozzávalók 20-25 kisebb golyóhoz:
1,5 dl habtejszín
20 dkg étcsokoládé
3 dkg földi- vagy török mogyoró
5 dkg natúr kukoricapehely a beforgatáshoz
Elkészítés:
A tejszínt felmelegítjük, majd beletördeljük a csokoládét, felolvasztjuk benne. A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, durvára vágjuk, majd a tejszínes csokoládéhoz keverjük. A masszát hűtőbe rakjuk, alaposan kihűtjük.
A kukoricapelyhet mozsárban összetörjük. A kihűlt csokoládés krémből kisebb golyókat formázunk, majd a kukoricapehelybe hempergetjük.
MARCIPÁNNAL TÖLTÖTT ASZALT SZILVA FEHÉR CSOKOLÁDÉBAN
Hozzávalók 10-12 darabhoz:
20 dkg marcipán
25 dkg aszalt szilva (magozott)
20 dkg fehér csokoládé
5 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A marcipánból kis darabokat csípünk, az aszalt szilvákat megtöltjük vele. A fehér csokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd a szilvákat megmártjuk benne.
Sütőpapírral bélelt tányérra tesszük, kihűtjük. Az étcsokoládét is felolvasztjuk, megcsíkozzuk vele a szilvákat.
MOGYORÓS-ASZALT MEGGYES BONBON
Hozzávalók:
1 dl habtejszín
20 dkg tejcsokoládé
3 dkg földi- vagy török mogyoró
3 dkg aszalt meggy
Elkészítés:
A tejszínt felmelegítjük, majd beletördeljük a csokoládét, felolvasztjuk benne. A bonbonformát egyenletesen kikenjük az olvasztott csokoládéval, kihűtjük, hogy megszilárduljon.
A finomra vágott mogyorót és meggyet a bonbonforma mélyedéseibe szórjuk, majd a maradék olvasztott csokoládéval lezárjuk.
A formát az asztalhoz ütögetjük, hogy a levegő eltávozzon belőle. Hagyjuk megdermedni, majd kifordítjuk a formából.
WHISKYS TRÜFFEL
Hozzávalók 20-25 kisebb golyóhoz:
1,5 dl habtejszín
20 dkg étcsokoládé
fél dl whisky
kakaópor a beforgatáshoz
Elkészítés:
A tejszínt felmelegítjük, majd beletördeljük a csokoládét, felolvasztjuk benne. Hozzáadjuk a whiskyt is. A masszát hűtőbe rakjuk, alaposan kihűtjük.
A kihűlt csokoládés krémből kisebb golyókat formázunk, és kakaóporba hempergetjük őket.
FEHÉR CSOKOLÁDÉS, KARAMELLES BONBON
Hozzávalók 15-18 darabhoz:
5 dkg cukor
kevés vaj a sütőpapír megkenéséhez
2 evőkanál habtejszín
10 dkg fehér csokoládé
Elkészítés:
A cukrot világos aljú lábosba tesszük, alacsony lángon hagyjuk karamellizálódni, majd a vajjal vékonyan megkent sütőpapírra öntjük. Hagyjuk kihűlni, majd sodrófa végével vagy mozsárban apróra összetörjük.
A bonbonformát egyenletesen kikenjük az olvasztott fehér csokoládéval, kihűtjük, hogy megszilárduljon.
Beleszórjuk a karamelltöretet, majd bevonjuk a tejszínnel együtt újra felolvasztott fehér csokoládéval. Hagyjuk megdermedni.
ASZALT FÜGÉS, KESUDIÓS CSOKOLÁDÉGOLYÓ
Hozzávalók 20-25 kisebb golyóhoz:
1,5 dl habtejszín
20 dkg tejcsokoládé
4 szem aszalt füge, apróra vágva
5 dkg kesudió
Elkészítés:
A tejszínt felmelegítjük, majd beletördeljük a csokoládét, felolvasztjuk benne. Az apróra vágott aszalt fügét a csokoládés krémhez adjuk, hűtőbe tesszük, alaposan kihűtjük.
A kihűlt csokoládékrémből kisebb golyókat formázunk, majd az előzőleg száraz serpenyőben megpirított, durvára vágott kesudióba forgatjuk.
A bonbon készítés variációinak csak a képzelet szabhat határt. Bonbon készítő tanfolyamainkról érdeklődjön sweet.biorich@gmail.com e-mail címünkön.