A rétes
KOKTÉLSÜTI
- Kenjük meg a lapokat olvasztott vajjal, hogy ne száradjanak ki és jobb ízt kapjanak. 2-3 lapot használjunk, majd kenjük meg vékonyan bármilyen krémmel.
- Így kenhetünk a réteslapokra valamilyen enyhén fűszerezett sajtkrémet.
- A sajtkrémre szórjunk friss kakukkfüvet, majd tegyünk rá további 3 réteslapot, ugyanúgy megvajazva, mint az előzőeket.
- Süssük 200 oC-on 20 percig. Vágjuk rombusz alakú négyszögekre és melegen vagy hidegen tálaljuk.
RÉTESBATYUK
Vágjunk ki 2-3 10 cm átmérőjű köröket a réteslapból és töltsük meg gombakrémmel. Kenjük meg vízzel a széleket és formáljunk belőle batyut. Süssük pirosra.
KOKTÉLRÉTES
Vajazzunk meg egy réteslapot. Vágjuk 10 cm-es háromszögekre. Tegyünk rá tölteléket és tekerjük fel. 200 oC-on süssük 6 percig.
RAKOTT RÉTES
Ezt a tésztát frissen érdemes elfogyasztani, mert hamar elveszíti a ropogósságát.
ELŐKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC
SÜTÉSI IDŐ: 5 PERC
+ HŰTÉS
HOZZÁVALÓK
6 réteslap
olaj a sütéshez
300 ml tejszín habbá verve
175 ml málnaöntet
porcukor és málna
- Vágjunk ki néhány 8 cm átmérőjű kört a réteslapokból egy éles ollóval vagy késsel.
- Egyenként süssük ki őket bő, forró olajban. Jól csöpögtessük le törlőpapíron.
- Ha kihűltek a lapok, rakjuk egymásra őket a tejszínnel rétegesen megkenve. Öntsük köré a málnaöntetet, a tetejét pedig díszítsük porcukorral és málnával.
RÉTESSZALAGOK FAGYLALTON
ELŐKÉSZÍTÉSI IDŐ: 5 PERC
SÜTÉSI IDŐ: 2 PERC
6 SZEMÉLYRE
HOZZÁVALÓK
1 réteslap
olaj a sütéshez
porcukor a díszítéshez
fagylalt a tálaláshoz
- Vágjuk a réteslapot vékony szalagokra. Süssük ki olajban és csöpögtessük le.
- Tálalás előtt melegítsük meg a szalagokat a sütőben és szórjuk meg porcukorral. Forrón tálaljuk fagylalttal.